PUBLICATIES
NIEUWS
NIEUWSBRIEF
 
06.06.2017 - Ze stierven voor onze vrijheid.
Op 6 juni 1944 bestormden 160.000 geallieerden de stranden van Normandië.
Het was het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog.
Vandaag herdenken wij deze belangrijke dag. 

De Normandische stranden liggen er beeldig bij, in schril contrast met wat zich hier afspeelde in juni ’44. Op het eerste zicht doet niets vermoeden dat de geallieerde troepen de ochtend van 6é de stranden bestormden en de defensieve stellingen van het Duitse bezettingsleger aanvielen. Hiermee nam het verloop van de Tweede Wereldoorlog een doorslaggevende wending.
Operatie Overlord, die begon met de landing op vijf stranden op de Normandische kust, was de grootste militaire operatie die de mens ooit ondernam.

We mogen nooit het offer vergeten dat deze militairen brachten. Ze herinneren ons, militairen, aan wat we kunnen en horen te doen, namelijk werken aan vrede en gerechtigheid.

Het is onze plicht om de nagedachtenis levend te houden door eerbied en dankbaarheid te betuigen aan diegenen die met hun bloed de prijs van deze waarden hebben betaald.

Deze herdenking draagt tevens een boodschap van vrede, democratie en van vrijheid uit.
Daarom ook onze waardering voor alle militairen die zich dagdagelijks inzetten in binnen en buitenlandse operaties en instaan voor de beveiliging van gevoelige plaatsen omwille van de terreurdreigingen.
VSOA Defensie dankt al deze mannen en vrouwen die zoals steeds getrouw, loyaal en integer hun opdracht uitvoeren ten voordele van de gemeenschap en voor ieders veiligheid.
 
 
Blijf op de hoogte !
 
 

Hier kan u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.